Sprekers

De sprekers zijn experts binnen hun vakgebied. Naast hun docent- en onderzoekservaring, brengen ze actuele praktijkkennis in. Het is hun missie hun kennis en ervaringen te delen met financiële professionals. Ze hebben ervaring met accountants en financials. Ze zoeken vaak de interactie op met het publiek die ze betrekken in het verhaal.

Thijs Launspach(1988) is psycholoog, schrijver en (TEDx-)spreker. Thijs schreef boeken over stress, burn-out, en millennials op het werk waaronder de bestseller Fokking Druk (2018). Hij heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad en hij is een van de docenten aan The School of Life.

Thijs geeft regelmatig lezingen, is veel in de media te zien en heeft een eigen podcast over mentale gezondheid, stressmanagement en het managen van millennials in organisaties.

Mr. Marcus Draaisma is ruim dertig jaar advocaat arbeidsrecht met speciale aandacht voor fraude op de werkvloer. Denk daarbij aan corruptie, verduistering en valsheid in geschrifte, maar ook aan (onrechtmatige) concurrentie en schending geheimhouding. Hij adviseert over goed onderzoek voor waarheidsvinding en procedeert in zaken over ontslag op staande voet, schending van concurrentie- relatie- en geheimhoudingsbedingen, onrechtmatig handelen van de werknemer en/of derden, waarbij het gaat over verbeurde boetes dan wel de gelede schade

Wil Moeskops Als senior trainer en adviseur heeft Wil Moeskops meer dan 25 jaar ervaring met grote ontwikkeltrajecten voor uiteenlopende bedrijven, van klein MKB tot global corporate.

Hij is gespecialiseerd in invloedtechnieken en de irrationele aspecten van besluitvorming en verandermanagement.

Edin Mujagic (1977, Bosnië-Herzegovina) woont sinds 1992 in Nederland waar hij macro-economie heeft gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, waar hij zich specialiseerde in macro- en monetaire economie. Daarnaast schrijft hij over inflatie en aanverwante onderwerpen in onder meer het FD, IEX Profs en Elsevier. Edin duidt regelmatig economische ontwikkelingen op BNR Nieuws en Radio 1 en is auteur van verschillende boeken. Zijn laatste boek is de bestseller ‘Keerpunt 1971: over staatsschuld, werkende armen en nieuwe economische groei’. Sinds 2018 is Edin hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer in Amsterdam.

Jeroen Slop werkte van 1987 tot 1992 als RA bij Ernst & Young. Na verschillende functies in de oliewereld keerde hij in 1998 terug naar zijn geboortestad en trad in dienst als financieel directeur van AFC Ajax.

Na ruim 20 jaar Ajax is Jeroen per juli 2019 toegetreden tot de Raad van Commissarissen van de KNVB.

Prof. dr. Cokky Hilhorst combineert inzichten uit verschillende academische disciplines, zoals economie, informatica en informatie management. Hilhorst verbindt kennis van de digitalisering van organisaties met kennis van softwaresystemen en de toepassingen ervan. Cokky doceert over onderwerpen als IT-investeringen, besluitvorming en risico’s, data en digitale transformatie.  Haar werk is gepubliceerd in Decision Support Systems, European Journal of Information Systems, Information & Management, Government Information Quarterly en Health. Hilhorst heeft jarenlang gewerkt als director Technology bij PwC. Naast haar werk bij Nyenrode is zij toezichthouder in de publieke en private sector.

Bob Beusekom is opgegroeid bij twee audit en consultancy organisaties. De laatste 25 jaar is hij zelfstandig werkzaam als The Executive Nomad, als interim en programma manager, zowel in Europa als in Australië. Bob combineert zijn werk en sportieve leven met bestuursfuncties bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), als lid van de faculty Business en Management, de ledengroep Accountants in Business, en de community Diversiteit en Inclusie. Zijn passie is reizen en het optimale uit jezelf en het leven halen. Bob helpt anderen daar graag bij, onder andere met coaching en het organiseren van evenementen.

Aad de Bruijn was 9 jaar werkzaam als advocaat, toen hij in 2003 zijn hart volgde en de overstap maakte naar het vak van trainer/coach in organisaties. In die rol heeft hij een zeer ruime ervaring, zowel in de profit als non-profit sector, met multinationals, familiebedrijven en MKB. Hij heeft leiderschapsprogramma’s geleid in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika. Met Team22 draagt hij bij aan het ontwikkelen van werkomgevingen, die psychologische veilig zijn en tegelijk uitdagen en inspireren om kwaliteit te leveren en grenzen te verleggen. Kortom waarin leren en presteren hand in hand gaan.

Prof. dr. Marlies de Vries RA is hoogleraar Behavioural Audit, Assurance & Control en combineert inzichten vanuit de bedrijfseconomie met gedragswetenschappen en visa versa.  Ze ontving in 2021 -voor onderzoek onder jonge accountants- de prijs voor Beste Impactcase en vervult belangrijke publieke rollen in de toekomst van de accountancysector, waaronder als Kwartiermaker Toekomst Accountancysector (2020-2023) in opdracht van de Minister van Financiën. Haar expertise ligt op het snijvlak van governance, cultuur en gedrag, en ze heeft hierover gepubliceerd in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften zoals Behavioural Research in Accounting en Critical Perspectives on Accounting . Naast haar werk bij Nyenrode heeft ze een adviespraktijk en verricht ze toezichthoudende functies, hiermee verbindt ze theorie met praktijk.

Leo van de Voort is een strateeg met een veelzijdige werkervaring – als topconsultant (Kearney), investment banker (Kempen & Co) en CFO in grotere en kleinere (beursgenoteerde) organisaties kent hij het (strategische) klappen van de zweep. Leo ziet als rasoptimist mogelijkheden en kansen waar anderen zich concentreren op bedreigingen en onmogelijkheden. Hij blijft daarbij een corporate finance-man in hart en nieren, maar ook iemand met een open blik voor alle andere dimensies die zorgen voor (top)prestaties. Leo is klankbord voor raden van toezicht en bestuurders met een serieus transitieprobleem. Ook is hij een veelgevraagd spreker en heeft meerdere invloedrijke boeken op zijn naam staan waaronder Gegijzeld door geld die je na afloop van Leo ontvangt.

Majoor Marco Kroon is de eerste militair sinds 1955 die is toegelaten tot de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding die Nederland kent. Koningin Beatrix sloeg Kroon op 29 mei 2009 tot Ridder en reikte hem de versierselen uit. Marco Kroon begon zijn militaire loopbaan in 1989 bij het Korps Mariniers en stapte in 1994 over naar de landmacht. Hij diende in diverse missies in Irak, Cambodja, Bosnië, Afghanistan en Mali, en vervulde zowel operationele als leidinggevende functies, waaronder bij het Korps Commandotroepen. Sinds 2020 werkt hij als stafofficier Veteranenzaken bij de Koninklijke Landmacht.